tiistai 1. marraskuuta 2011

Mustajuurikeitto


Tässä lepää yksi kilo multaisia mustajuuria pesua ja kuorimista odottamassa.


Pesin ensin pahimmat mullat pois ja sitten kuorin kylmän veden alla ihanan valkoisen mustajuuren esille. Kuoritut mustajuuret pitää säilyttää kylmässä vedessä odottamassa keittämistä.



Keitin mustajuuripalat kasvisliemessä. Kun mustajuuret olivat puoliksi kypsiä, lisäsin kermaa ja keitin kypsäksi. Lopuksi soseutin, maustoin suolalla ja pippurilla.


Tarjoilin tämän vaalean mustajuurikeiton kauniilta lautaselta syyssateiden aikaan!

2 kommenttia:

  1. auttaako toi veden alla kuoriminen myös siihen ettei ole kädet liimaisessa tahmassa seuraavan viikon? kerran olen niitä kuorinut ja sitten olin viikon villakoira- ja langanpätkämagneetti :)

    VastaaPoista